Mordet på Vera Dannborg

Det här är något av det vidrigaste som jag läst och som jag definitivt vill att du ska få ta del av. Jag har själv fått en kopia av detta material som visar på det mest hemska sätt hur både en läkare och staten medvetet mördat en medborgare i vårt land.

En annan sak som också upprör är de namngivna ansvariga personernas namn, men som aldrig behövt stå till svars för sina illgärningar.

Jag säger inget mer utan du får själv ta ställning till om vad DU tycker om mordet på denna kvinna som följer här:

 

Vera Dannborgs liv och död

I början av 1986 var det helt uppenbart för Vera Dannborg att hon inte skulle leva länge till ifall experimentet Dr Tord Skoog hade iscensatt genom ett stort antal elektroder i hennes hjärna skulle fortsätta. Elektroderna  hade placerats som i ett elektroniskt nät vilket röntgenbilder uppvisar, både i hennes frontala hjärna och i den occipitala bakre loben. När elektrodgallret aktiverades blockerades blodcirkulationen till dessa områden. Därmed stoppades också syre  och näringstillförsel upp, samtidigt ökade blodtrycket, hjärtat fick svårare att arbeta och trycket i huvudet ökade så mycket att hon ofta upplevde det som att det skulle sprängas. Vera hade ett par år tidigare skrivit till Socialstyrelsens Generaldirektör, några riksdagsledamöter och tidningar och berättat vad hon utsattes för och hur det hade börjat.

Den enda framgång hon fick var att en av journalisterna lämnade över hennes brev till en bekant som var deltagare av en undersökning om den här sortens övergrepp på sjukhusen. Han träffade Vera och arrangerade en undersökning av hennes röntgenbilder. För honom berättade hon sin historia om Dr Skoog, hur han implanterat elektroderna i hennes hjärna och om sitt lidande i ett brutalt experiment, som vid den tiden hade pågått under många år. Han följde hennes livssituation och förstod att hon inte skulle överleva om experimentet fortsatte. Det gjorde att han tillställde Socialstyrelsens generaldirektör Barbro Westerholm ett brev och förklarade Veras situation samt vad expertis sagt om hennes röntgenbilder. I den skrivelsen förklarades att Vera sannolikt inte kunde klara sig länge ifall experimentet inte stoppades. Det brevet tillställdes Barbro Westerholm i februari 1986, men besvarades aldrig – statlig taktik som ofta används av institutioner.

”JAG BER OM ATT FÅ LEVA”

Blockeringen av blodcirkulationen i Veras hjärna pågick med olika styrka under skiftande antal timmar och dygn, men ökade under hela 1980-talet. Graden av elektronisk avspärrning reducerade blodflödet i samma omfattning syrebalansen och näringstillförseln till dessa områden och påverkade de centra, system och funktioner som finns belägna där. Forskarna kunde följa alla fysiska och psykologiska förändringar. ”När det sker”, förklarade Vera ”accelererar blodtrycket snabbt… jag får alltid huvudvärk. Ögonen svider och…synen försämras, hjärtat får allt svårare att arbeta och jag brukar be om att få överleva”. Det här var något som Vera också hade tagit upp i brevet i början av 1980-talet. Det som Barbro Westerholm och riksdagsmännen inte svarade på.

Den 21 april 1986 hade Vera legat i en hel vecka. Hon var djupt uttröttad och hade inte kunnat sova på flera dygn. På eftermiddagen lämnade hennes man radhuset där de bodde för att gå ner till Åkersberga centrum och handla middagsmat. Det sista hon sa till honom var att han skulle skynda sig för hon behövde hans stöd. Allt vad som därefter sker går att rekonstruera bl a med hjälp av en polisrapport.

DÖDENS STUND

När hon var i sovrummet på övervåningen blockerades blodflödet till hjärnan. Blodtrycket rusade i höjden, hjärtat fick svårare att pumpa blodet, värkar uppstod i huvudet och hon kände att det här var värre än någonsin tidigare. Hon tog sig upp ur sängen, ner till bottenvåningen där telefonen fanns och för första gången under alla dessa år slog hon 90000. När svaret kom sa hon sin adress och att hon var på väg att dö. Mer han hon inte uttala innan halspulsådern sprack och blod sköljde upp genom munnen. Hon släppte telefonen och rusade in på toaletten. Hela tiden strömmade blod ut ur hennes mun. På toaletten forsade blod ut över handfatet och även ner i toaletten. Hon var svårt omtöcknad och hennes sista tanke var att försöka komma till ytterdören, men orkade inte så långt innan hon föll ihop vid trappan till övervåningen och dog. När ambulans och polis kom till platsen och ingen öppnade, bröt de sig in och fann henne död.

   

Just då kom också Veras man tillbaka med middagsmaten. Han hade varit borta i 30 minuter. Man tog Vera först till Danderyds sjukhus innan transporten fortsatte till Rättsläkarstationen i Solna för obduktion. Alla de faktiska omständigheterna nämns i polisrapporten som upprättats. ”LAC kallade på polis och ambulans till aktuell plats med anledning av att en kvinna ringt och omtalat att hon behövde hjälp…Väl inkomna i fastigheten anträffades kvinnan halvliggandes i trappan utanför toaletten…Hon visade inga livstecken…Kvinnan var blodig runt munnen och på toaletten fanns blod i handfat och toalett…Bror Dannborg kom till adressen kort efter polis. Han hade varit hemifrån en kortare stund för att handla”.

OBDUCENTEN, DR ROBERT GRUNDIN

I det här fallet upphörde inte statens brottslighet i och med Veras död. Det var inte bara hon själv som skulle begravas, utan även varje spår av vad hon utsatts för och framför allt den egentliga dödsorsaken. Den läkare som tog över sedan den medicinska forskningen gjort sitt var docent Robert Grundin, överläkare på statens rättsmedicinska anstalt i Solna. Hans utlåtande var ägnat att till varje pris gömma undan den egentliga dödsorsaken och i dödsattesten förklarade han att Vera avlidit av tuberkulos.

Dr Grundin utförde en rutinobduktion och det innebar att han tog ut hjärnan, vägde den till 1240 gram, granskade hennes lungor, avlägsnade hjärtat och gick igenom alla organ, struphuvudet, svalget, tungan osv utan att nämna något om sprucken halspulsåder. Inte heller ett ord om blod runt munnen som polisrapporten omtalade och det finns inget om blod inne i munnen, svalget eller i lungorna. Inte heller nämnde han med ett ord om alla de elektroder som fanns i hjärnan. I dr Grundins utlåtande finns det en medveten avsikt att skapa en helt missvisande uppfattning om orsaken till Veras död samtidigt som han utelämnar alla fakta om blodförlust, sprucken halspulsåder och elektroder i hjärnan. Det är naturligtvis helt uteslutet att han inte var medveten om det rätta förhållande och det måste självklart utredas vilka som är de ansvariga för Veras död.

Datainspektionen skrev att även den medicinska forskningen måste inordnas under de värderingar som ligger till grund för samhället i övrigt och det borde naturligtvis vara en självklarhet. I annat fall riskerar allt fler människor att möta samma öde som Vera. Vi kan inte undvika dödlig forskning och det finns ett stort behov av en omfattande experimentell verksamhet, sade hjärnkirurgen på konferensen 1979. Dessa åsikter mördar rättslösa mäniskor för att vetenskapliga experiment kan övergå människans liv. Det var dessa värderingar som avslutade Vera Dannborgs liv den 21 april 1986.

EN TILL AV DE ANSVARIGA

För att ge en bild av dr Tord Skoog och den ställning han hade när han blivit ett med de normer människor i allmänhet hänför till skräckskildringarnas värld, kan uppgifterna från Dagens Nyheters artikel i samband med hans dödsfall ge en närmare beskrivning. Dr Tord Skoog var överläkare vid Akademiska sjuhusets plastkirurgiska klinik. Han var professor och forskare vid Uppsala universitet och sedan 1960 innehade han Sveriges första professur i plastikkirurgi. Han var dessutom generalsekreterare i International Society of Plastic Surgeons och ledamot av ett flertal internationella medicinska samfund. 1976 tilldelades han Kommendörstecknet av första klassen av Finlands Lejons Orden.

De perverterade värderingar som skapade hans handlingar tillhörde dessutom inte en ensam sjuk mans gärningar utan är en del av den nya etiken som ledande läkare av idag allt oftare företräder.

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

7 svar to “Mordet på Vera Dannborg”

 1. Josef Boberg Says:

  ”Dödlig forskning” på människor låter ju inge vidare – om man så säger.

 2. Stig Olsson Says:

  Nej det håller jag med dig om!

  Sen kan man ju börja fundera över hur enormt stort ska inte mörkertalet vara?

  Hur många hundra eller kanske många tusen har forskarna mördat i sin iver över att få fram en datorhjärna, vilket är deras ultimata mål???

 3. Josef Boberg Says:

  Jo… – det kan man ju också fråga sig – när det gäller den saken i o f s. T ex hur många blev för gott stympade mentalt av elchockerna – som var en så populär behandlingsform under 60-, 70- och 80-talet.

  Men själv tror jag att väldigt mycket av skolmedicinen håller på med väldigt mycket av liknande karaktär – när det gäller kroppen i övrigt också.

  T ex. strålbehandling = ”radioterapi, användning av joniserande strålning för behandling av cancer och vissa andra sjukdomar. Strålbehandling kan användas i botande syfte men också användas för till exempel smärtlindring vid tumörsjukdomar som inte är i botbart skede. Att joniserande strålning kan användas vid behandling av cancersjukdomar upptäcktes bara några få år efter röntgenstrålarnas upptäckt 1896. Genom att koncentrera strålningen mot tumörområdet kan man i många fall slå ut all tumörvävnad utan att orsaka oacceptabla skador på normalvävnaden.”

  ”…i många fall slå ut all tumörvävnad utan att orsaka oacceptabla skador på normalvävnaden.” – låter ju ej så säkert precis.

 4. Stig Olsson Says:

  Inte alls uteslutet, eller t o m mycket troligt eftersom forskarna har rätt att fritt inhämta mätdata. Den enda tolkningen jag kan göra av det är att de äger rätt att utrota hur många som helst utan att behöva ställas till svars inför ens den svenska lagstiftningen!

  Därför är det heller inte konstigt att utländska forskare söker sig hit i mängder, de kan inte bli bestraffade!!!

  Ja, strålbehandling, olika konstiga vaccinationer mm är bara några få exempel också på hur de kan utföra de mest bestialiska saker på våra barn.

  Så vi kanske inte ska bli förvånade över att det aldrig kommer att bli någon etisk debatt så länge regeringen indirekt är skyldiga till massmord.

 5. Josef Boberg Says:

  Jo… – Stig – så länge PartiKrati-styret = vanstyret råder – så förblir det nog som det är, tyvärr tyvärr… 😥

  Men var vid gott mod – för det finns folk som aktivt jobbar för att skapa nytt. 😉

 6. Josef Boberg Says:

  Aftonbladet 2/9-10: ”Varken Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt drivs av någon önskan om att förändra världen. I stället är det viljan att skaffa makt !”

 7. nathaliesview Says:

  Den teknokraktiska militärdiktatur som redan implementerats, kommer att escalera ytterligare, också genom EU:s ekonomiska intressen.
  http://ht.ly/2PGuY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: